Flanders Education Summit 2023
Header-FES2023-wide
Header-FES2023
Header-FES2023-mobile

De digitalisering van het onderwijs in Vlaanderen werd door Digisprong op gang getrokken. Drie jaar later staat het onderwijs voor de volgende uitdaging: 'Hoe zetten we deze digitalisering op een duurzame manier verder?'
 
Ben je klaar om de digitale transformatie verder vorm te geven?
 
Flanders Education Summit biedt een antwoord op de vraag 'Hoe veranker ik doordacht ICT-gebruik in het leren en hoe creëer ik een duurzame leeromgeving.' Tijdens Flanders Education Summit kan je diverse workshops, presentaties en een educatieve beurs bezoeken op de Corda Campus, in Hasselt op 28 september 2023


In de verschillende workshops, met focus op het basis- en secundair onderwijs, ontdek je onder andere de digitaliseringsmogelijkheden van Microsoft, Apple, Google, SmartSchool en Bookwidgets.


We stellen de dag open voor iedereen uit het onderwijslandschap: directies, leraren, zorgcoördinatoren, beleidsmedewerkers.... Ook voor het ondersteund personeel worden tracks voorzien die inzicht geven in hoe zij hun taken kunnen versnellen en vereenvoudigen met de digitale tools van morgen.

Homepage-image

Debat

15:45u - 16:45u

Homepage-sprekersdebat

Wil je vernemen hoe verschillende stakeholders kijken naar de digitalisering en het lerarentekort in het onderwijs? Volg dan ons debat!


Rudi Boydens, Lieven Boeve, Hanne Rosius, Sandra De Canck en Tom Cox wisselen van gedachten over het actuele lerarentekort en de volgende stappen na de digisprong. Welke mogelijkheden liggen hier voor de scholen? In het bijzonder gaan ze in op wat we kunnen verwachten van de overheid en wat we zelf kunnen doen. Op welke manier gaan we zelf te werk met de mogelijkheden en middelen die we hebben?


Dit alles onder de strakke begeleiding van moderator Bert Smits van Schoolmakers.

 

Vlaams minister Jo Brouns geeft na een boeiend debat zijn slotbeschouwingen en inzichten. 

Keynote: Jan Royackers

10:15u - 11:00u

Spreaker-JanRoyackers

Keynote: Peter Adriaenssens

11:30u - 12:30u

Spreaker-PeterAdriaenssens

Powered by

Logo-Adobe_450x0
Logo-Apple_450x0
Logo-Lab9Pro
Logo-Microsoft_450x0
Logo-SGSQ
Logo-Bookwidgets
Logo-JamfSchool
Logo-KatholiekOnderwijs
Logo-Logitech
Logo-Ruckus-2022_450x0
Logo-Schoolmakers
Logo-Smartschool